Tuesday, September 18, 2012

Frambozen kenari

Ni 2nd trial cba mengentrykan skut nie...tadi dah siap2 tls sumer ttiba server problem...aduss!!!

Skut nie mmg sdap, ramai yg jadikan biz cookies mereka... Bg yg nak cba nie resepinya, amik dr tenetla kan tapi sumber lpa nak catit lak... tqvm empunya resepi...

Bahan A:
250g t.gandum/red rose
110g g.ising
110g serbuk badam
195g butter
1bj kng telur
80g susu tpg

Bahan B:
Jem blackcurrant or apa2 je
taburan almond flakes (dipgg)

Bahan C: (royal ising)
60g putih telur
80g g.castor
2sb tpg jgg
(beat tlur dan gula till jd meringue dan masuk tpg cara kaup-balik)

Cara2nya :
- beat gula dan butter till gebu then masuk tlur dan seterusnya tpg dan susu.
- if adunan lembik, masukkan tpg sdikit2..
tekan padat dan cucuk dgn garpu dan letak cutter. adunan ini utk tray 12x12x12 inci
- bakar pd suhu 170C ~ 30minit
- dah masak, angkat cutter dan sapu jem dan royal ising dan psg cutter kembali dan letak badam
- bakar lagi selma 20minit then 1j pd suhu 100C utk keraskan royal isng
- dah masak, buka cutter dan biar sejuk



No comments:

Post a Comment